Oznámení neděle 18. 2. 2024

  • Bohoslužby v kapli sv. Petra zajišťuje pobočka YMCY Plzeň Sluníčko Tlučná ve spolupráci s Farním sborem Českobratrské církve evangelické v Plzni – západním sborem, který má v Nýřanech svou kazatelskou stanici a od září 2023 působí v Tlučné také ve Sluníčku. Bohoslužby se konají každou lichou neděli od 9:30.
  • Dnes v neděli 18. února slavíme podle liturgického kalendáře první neděli postní Invocavit. Bohoslužbu vede a čteným kázáním slouží člen staršovstva sboru bratr Luděk Elis a hudební doprovod zajistil kurátor sboru bratr Jiří Stočes. Oběma děkujeme za jejich službu.
  • Další bohoslužba v kapli bude za 14 dnů, opět lichou neděli 3. března, povede ji výpomocný kazatel bratr Jiří Kantor, půjde o třetí neděli postní a budeme slavit svatou Večeři Páně.
  • V Plzni jsou bohoslužby každou neděli od 9 hodin v chrámě mistra Jana Husi.
  • Dnešní sbírka je na podpůrný fond. Z tohoto fondu jsou podporovány slabší sbory.
  • Jako každý rok v tomto období Humanitární středisko Diakonie vyhlásilo Postní sbírku na podporu komunitní školy a školky v jižním Bejrútu, kam denně dochází děti z chudých syrských a libanonských rodin. Dobré vzdělání s lepší vyhlídkou dobré práce představuje možnost pro chudé Syřany i Libanonce získat tolik potřebnou naději do dalších dní. Proto Humanitární středisko Diakonie ČCE dlouhodobě spolupracuje a podporuje komunitní centrum Tahaddi, které zajišťuje vzdělávání dětí a mladých dospívajících. Potřebným rodinám navíc poskytuje zdravotní, psychosociální a též potravinovou pomoc. Dary ze sborů ČCE v rámci Postní sbírky v roce 2023 podpořily toto skvělé centrum v hodnotě více než 600 tisíc korun. Sbírka probíhá pod záštitou synodní rady ČCE. Tato sbírka je archová a bude probíhat až do Velikonoc. Můžete přispět buď v hotovosti nebo na účet s poznámkou „postní sbírka“. Děkujeme všem dárcům.
  • Po bohoslužbách jsme zváni na kávu, čaj s možností sdílení a rozhovorů.

    Další program v Tlučné:

     Další program v Plzni (v chrámě mistra Jana Husi):

  • Biblický seminář – středa 21. 2. od 18:00, tentokrát se sestrou Gábinou Tomáškovou
  • Biblická hodina – čtvrtek 22. února od 15:00, vede výpomocný kazatel Jiří Kantor, zamýšlíme se nad poslední novozákonní knihou Zjevení Janovo

      Ostatní informace:

  • Během jarních prázdnin náš sbor poskytl zázemí příměstskému táboru pro ukrajinské děti, který pořádá Diakonie – západ. Tábor bude od pondělí do pátku, vždy do 16 hodin. Děti by se měly pohybovat v kostele v presbyterně a v klubovně.

  • Další informace najdete na webových stránkách stanice ccenyrany.cz nebo na stránkách sboru plzen-zapadni-sbor.cz

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv oznámení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.